Retete burgeri

Burgerul cu Gorgonzola și Mere

Brânza Gorgonzola a fost produsă pentru prima oară într-un orășel italian numit Gorgonzola în jurul anului 879 Î.H.! Astăzi ea este produsă în regiunile italiene nordice din Piemont și Lombardia. Poate a fost dragoste la prima vedere, poate așa a fost să fie, însă această combinație îți va lăsa cu siguranță gura apă.

Burger cu branza Gorgonzola si mere - The BurgerPost

Ingrediente

 • 750 g carne tocată de vită de calitate
 • 1 bucată salată
 • 1 legătura verdeață
 • 2 mere Braeburn sau Cox
 • 120 g brânză Gorgonzola
 • ulei de măsline
 • 6 chifle pentru burgeri
 • muștar American

Cum preparăm burgerul cu Gorgonzola și mere?

 1. Preparați burgerii cu cel puțin o oră înainte de a-i găti. Împărțiți carnea tocată în 4 porții și modelați fiecare bucată într-o formă rotundă pentru a topi grăsimea și transformaîi sferele în turte. Faceți turtele ceva mai mari decât chiflele, întrucât se vor micșora la prăjire.
 2. Puneți turtele pe o tavă, acoperiți-le cu folie de plastic și puneți-le la rece.
 3. Când sunteți pregătiți pentru a găti burgerii, pregătiți-vă din timp și ingredientele extra. Spălați salata, tăiați verdețurile, feliați merele, sfărâmați brânza cu mucegai în bucățele mici și așezați-le pe toate pe masa de lucru.
 4. Preîncălziți grătarul la temperatură mare. Într-o tigaie mare, anti-aderentă, la foc mediu, adăugați uleiul de măsline.
 5. Prăjiți burgerii circa 4 minute pe fiecare parte pentru o coacere medie, sau mai mult dacă îi doriți bine făcuți și piperați carnea în timpul prăjirii.
 6. Tăiați în două chiflele și rumeniți-le la grătar sau tigaie.
 7. Când burgerii sunt gata, acoperiți-i cu brânza cu mucegai și puneți-i înapoi pe foc un minut, până se topește brânza.
 8. Acum construiți-vă burgerii. Pe primul strat, adăugați salata și feliile de măr, urmați de muștar.
 9. Puneți burgerii deasupra și acoperiți cu verdeață (se poate adăuga și porumb sau sos chilli). Așezați cealaltă jumătate de chiflă și serviți imediat.

Luați o mușcătură și mulțumiți-mi mai târziu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.