Totul despre Burgeri – 14 Lucruri Fascinante despre Burgerul tău (Infografic)

Posted Lasă un comentariuPublicat în Burger Facts

Câteva dintre lucrurile pe care le vei citi îți vor da lumea peste cap, dar nu ne crede pe cuvânt. Uită-te doar la reacția lui Jon Stewart:

mindblown

 

Dacă ne întrebi pe noi, burgerul este unul din cele mai bune lucruri pe care cineva le poate mânca pe această planetă. Conceptul de burger a evoluat și s-a schimbat o dată cu trecerea timpului, dar esența burgerului rămâne aceeași: două chifle, carne delicioasă și o felie de salată în mijloc. V-ați gândit însă vreodată cum arată cel mai mare burger din lume, sau unde s-a vândut primul burger făcut vreodată? Noi avem toate răspunsurile.

 1. Burger? Ham-Burger? Cum să îl numim?

Să începem cu esențialul: de unde vine numele? Deși burgerul este acum cel mai popular în America de Nord, conceptul de burger a pornit din Germania, din orașul … ați ghicit: Hamburg. Burgerul a fost adus în State de imigranți germani în anii 1800 sub forma de friptură de Hamburg. Deși burgerul a ajuns acum unul din cele mai apreciate mâncăruri din lume, totul a început cu un concept ce era destinat clasei de jos a societății.

 1. Burgerul și sandwich-ul Libertății

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, americanii au poreclit burgerul sub numele de “Sandwich-ul Libertății” pentru a evita un nume german pentru burger, dar asta nu a funcționat pentru un timp îndelungat. Cu puțin noroc, am evitat astfel situația în care să comandăm un dublu sandwich al libertății cu o porție mare de cartofi prăjiți. Parcă nu sună chiar foarte bine, nu ?

 1. Toată lumea mănâncă burgeri

Și da, lumea chiar mănâncă burgeri, nu glumă. Cam cât de mulți? La nivel global, 60% din sandwich-urile mâncate sunt burgeri. Dacă adăugăm toate variațiile de burgeri, de la cheeseburgeri la dublu burgeri, doar americanii devorează 50 de miliarde de burgeri pe an – ceea ce înseamnă că fiecare american consumă, în medie, 3 burgeri pe săptămână. Poate nu suntem chiar americani aici la The BurgerPost, dar cu siguranță facem tot ce putem să ridicăm media europeană.

 1. Primul restaurant pentru burgeri încă funcționează

Vă vine să credeți că primul restaurant care a pus burgerul în meniu încă funcționează? “The New Haven”, Conn., s-a lansat în 1895 ca un loc simplu pentru a lua prânzul. Deși afacerea este ceva mai mare astăzi, nu e atât de complexă pe cât te-ai aștepta de la localul care reprezintă primul restaurant pentru burgeri din lume. Restaurantul este acum numit “Louis Lunch” și chiar și astăzi rămâne fidel unei filozofii mai vechi, permițând doar 3 condimente pentru burger: ketchup, muștar și maioneză. Oricine încearcă să adauge vreun alt condiment interzis este rugat să părăsească pe loc restaurantul. Se pare că principiile de școală veche încă rămân valide în primul restaurant pentru burgeri din lume.

 

first burger place

By Dmadeo – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6013611

 1. Hamburg aproape că devine Veggieburg

Pentru un scurt moment din 2009, lumea părea că se întoarce pe dos. PETA oferea orașului Hamburg, la acel moment, veggie burgeri în valoare de 15.000$ pentru a-și schimba numele în Veggieburg. Șocant sau nu, oferta nu a fost luată în serios the oficialitățile din Hamburg, spre bucuria noastră, a tuturor iubitorilor adevărați de burgeri.

 1. Cel mai mare burger din lume pe care banii nu îl pot cumpăra

La fel ca și conceptul original, cel mai mare burger vine din Germania. Burgerul mamut cântărește exact 1.164,2 kg și a fost gătit, construit, asamblat de 300 de oameni. Acum burgerul mai există doar în fotografii, în Cartea Recordurilor Guinness, dar și în memoria creatorilor și a celor 3.500 de participanți. Dacă însă doriți să comandați ceva la fel de gigantic, să trecem la următoarea secțiune.

 1. Cel mai mare burger din lume pe care banii îl pot cumpăra

largest burger

Cel mai mare burger din lume disponibil spre vânzare poate fi găsit la Juicy Foods, și poate fi al tău pentru “doar” 5.000$. Crezi că e un pic prea mult? De fapt, poate nu e chiar cea mai proastă afacere, de vreme ce primești un burger ce cântărește 352,44 kg. Dacă ești însă atât de înfometat, nu fugi spre Juicy Foods cu cei 5.000$ încă. Comanda trebuie plasată cu cel puțin 48 de ore înainte. Până la urmă, nici Roma nu a fost construită într-o zi așa că nu te aștepta ca burgerul gigant să fie gata atât de rapid.

 1. Iar premiul pentru cei mai mulți burgeri consumați în 3 minute merge la …

Trebuie să recunoaștem, sunt destui oameni în lume mult mai pasionați de burgeri decât noi, cei de la The BurgerPost. Oamenii despre care vorbim joacă în liga superioară, o ligă din care nici nu suntem siguri că vrem să facem parte. De exemplu, deținătorul recordului curent pentru cei mai mulți hamburgeri mâncați în 3 minute  este un pasionat din Japonia care a reușit să devoreze 12 burgeri în doar 3 minute. Dacă vă întrebați, a ales maioneza ca singurul condiment ce îi era permis.

 1. Cel mai scump burger

Burgerul “FleurBurger 5000” este vândut în orașul în care opulența întâlnește haosul, mai exact, Las Vegas. Chiar și la un preț uimitor de 5.000$, se spune că se merită, în opinia lui Robert Frank de la CNBC, însă doar dacă ești, din întâmplare, un miliardar. Poate că burgerul minune costă tot pe atât cât cel mai mare burger din lume pe care banii îl pot cumpăra, însă de data asta nu primești aceeași cantitate pentru banii cheltuiți. Rețeta include carne de vită Wagyu, foie gras și trufe negre. Deși burgerul are și un meniu atașat, acesta nu vine cu o doză de Coca-Cola, după cum vă puteți imagina, ci cu o sticlă de Petrus din 1995 (unul din motivele pentru care este atât de scump). Suntem siguri că burgerul este absolut delicios și nu poți cere ceva mai bun decât atât. Poate chiar să fie și cel mai bun burger din lume, dar cu siguranță miroase a dezastru financiar. Revenim la acest subiect după ce facem primul nostru milion de dolari.

 1. Fără carne de vită?

Ați auzit foarte bine. Toți burgerii din India sunt fără carne de vită. Nici măcar McDonald’s nu vrea să înceapă un război cu guvernul sau populația, așa că vinde o mulțime de veggie burgeri și încă un burger numit Maharaja Mac ca alternativă pentru Big Mac.

 1. Cea mai mare afacere cu burgeri

Suuurpriză surpriză – e McDonald’s , cu un total de 18.710 restaurante peste tot în lume. Cel mai popular sandwich este Big Mac, însă nu acesta a fost numele său dintotdeauna.

 1. Big Mac nu a fost mereu denumit Big Mac

Unul din cei mai populari burgeri din lume este Big Mac, dar nu a fost așa mereu, iar numele a fost schimbat de nenumărate ori. McDonald’s a încercat nume ca “aristocratul” sau “burgerul royal”, însă, surpriză sau nu, toate au fost o dezamăgire. Dezastrul s-a încheiat însă când Esther, membră a departamentului de Marketing, de doar 21 de ani a venit cu geniala idee de a denumi burgerul Big Mac – și așa a și rămas.

 1. Standarde de trai comparate cu prețul burgerului

The Economist, una din cele mai prestigioase reviste de economie din lume, are un raport anual denumit Big Mac Index, în care puterea de cumprărare este măsurată prin câți burgeri Big Mac pot fi cumpărați cu 50$. Raportul este destul de important, de vreme ce decizii financiare sunt luate bazate pe prețul burgerilor. De fapt, raportul este atât de important încât țări cu renume au încercat să trișeze indexul de mai multe ori.

 1. Argentina se joacă cu prețul burgerilor

Lucrurile nu mergeau atât de bine în Argentina în 2011. Creșterea economică a adus cu sine și o rată a inflației destul de mare. Ca orice guvern responsabil, și cel din Argentina a încercat să îmbunătățească situația economică a țării prin micșorarea artificială a prețurilor pentru Big Mac. Big Mac a ajuns să fie mai ieftin decât burgerii mai mici de la McDonald’s. În mod evident, întreaga lume a rămas șocată, iar pasionații de burgeri, cu atât mai fericiți.

 

Acum că ai devenit un atotștiutor în ale burgerului, împărtășește noile cunoștințe cu prietenii tăi. Share and spread the word !

Pentru mai multe rețete, trucuri sau recenzii de restaurante, vizitează pagina noastră principală !

The Classic Hamburger Recipe

Posted Lasă un comentariuPublicat în Articles in English

Here are the ingredients & the instructions to make the perfect burger! In our view, the best burger is the one you can easily customize in order to make it the best… for you. Although it may not be the healthiest, use medium ground beef for moistness & flavor. The leaner varieties produce burgers that are drier with a denser, tighter texture. Don’t use previously frozen meat as juices are lost during defrosting. If making ahead, cover with plastic wrap & refrigerate for no more than a day. Enjoy!

The classic hamburger recipe - The BurgerPost

Ingredients

 • 1 1/2 pounds lean ground beef
 • 1/2 onion, finely chopped
 • 1/2 cup shredded Colby Jack or Cheddar cheese
 • 1 teaspoon soy sauce
 • 1 teaspoon Worcestershire sauce
 • 1 egg
 • 1 (1 ounce) envelope dry onion soup mix
 • 1 clove garlic, minced
 • 1 tablespoon garlic powder
 • 1 teaspoon dried parsley
 • 1 teaspoon dried basil
 • 1 teaspoon dried oregano
 • 1/2 teaspoon crushed dried rosemary
 • salt and pepper to taste

How to perfectly prepare the classic hamburger

 1. Preheat a grill for high heat.
 2. In a large bowl, mix together the ground beef, onion, cheese, soy sauce, Worcestershire sauce, egg, onion soup mix, garlic, garlic powder, parsley, basil, oregano, rosemary, salt, and pepper. Form into 4 patties.
 3. Grill patties for 5 minutes per side on the hot grill, or until well done. Serve on buns with your favorite condiments.

As simple as that …

The Gorgonzola Apple Burger

Posted Lasă un comentariuPublicat în Articles in English

The Gorgonzola cheese was first produced in an Italian town called Gorgonzola in 879 AD! Nowadays it is produced in the northern Italian regions of Piedmont and Lombardy. Maybe it was love at first sight, maybe it was meant to be, but this combination will certainly make your mouth water.

Gorgonzola cheese and apple burger - The BurgerPost

Ingredients

 • 750 g quality minced chuck steak
 • 1 soft round lettuce
 • 1 punnet of cress
 • 2 Braeburn or Cox apples
 • 120 g blue cheese
 • olive oil
 • 6 burger buns
 • American mustard

How to prepare the Blue Cheese Apple burger

 1. Make the burgers at least an hour before you want to cook them. Divide the mince into 4 portions and work each ball in your hands for a few minutes to melt the fat and mould them into a relatively smooth, round patty. Make them slightly bigger than your bun, as they will shrink when cooked.
 2. Pop them on a tray, cover with clingfilm and chill in the fridge.
 3. When you’re ready to cook your burgers, get your toppings ready. Pick off, wash and spin dry the lettuce leaves, cut your cress, slice the apples, crumble the blue cheese into chunks, and leave everything to one side.
 4. Preheat your grill to high. Pop a large non-stick frying pan over a medium heat and add a drizzle of oil to the pan.
 5. Fry the burgers for around 4 minutes on each side if you like them pink in the middle, or longer if you prefer them fully cooked, seasoning the patties with black pepper as you cook them.
 6. Halve and toast the buns under the grill or on a hot griddle, then line them up on a board ready to go.
 7. When the burgers are cooked, top each with the blue cheese and pop under the grill for a couple of minutes until nice and oozy.
 8. Now build your burgers. First layer the salad leaves and apple onto the buns, followed by a good drizzle of mustard.
 9. Pop the burgers on, and top with the cress (a cucumber and chili relish is great here too). Squish the bun tops on and serve straight away.

Grab a bite and thank me later …

The Cheddar BLT Burger

Posted Lasă un comentariuPublicat în Articles in English

Tip: At BLT Burger in Las Vegas, chef Laurent Tourondel brushes burgers with butter while they’re on the grill. The natural sugars caramelize, making the meat extra-delicious. A luscious burger topped with both cheese and bacon should be paired with a substantial red wine—the tannins in the wine will cut through the richness of the burger. Try a firm Cabernet from Washington state.

Cheddar BLT Burger - The BurgerPost

Ingredients

 • 1/2 cup mayonnaise
 • 1/3 cup ketchup
 • 1 tablespoon grated onion
 • 1 tablespoon chopped parsley
 • 1 tablespoon chopped tarragon
 • 1 teaspoon Worcestershire sauce
 • 12 ounces thickly sliced bacon
 • 1 1/3 pounds ground beef chuck
 • 1 1/3 pounds ground beef sirloin
 • 1 teaspoon kosher salt
 • 1/2 teaspoon freshly ground pepper
 • 2 tablespoons unsalted butter, melted
 • 3 ounces sharp cheddar cheese, cut into 6 slices
 • 6 hamburger buns, split and toasted
 • 6 iceberg lettuce leaves
 • 6 slices of tomato
 • 6 slices of red onion

How to prepare the classic Cheddar BLT Burger

 1. In a medium bowl, whisk the mayonnaise with the ketchup, red wine vinegar, onion, parsley, tarragon and Worcestershire sauce. Cover and refrigerate.
 2. In a large skillet, cook the bacon over moderately high heat, turning once, until crisp, about 6 minutes. Drain and cut the bacon into large pieces.
 3. Light a grill and fill a large bowl with ice water. Gently mix the ground chuck with the ground sirloin, salt and pepper. Form the meat into six 4-inch patties, about 1 1/4 inches thick. Submerge the patties in the cold water and let soak for 30 seconds. Immediately transfer the burgers to the grill and brush with some of the melted butter. Grill over high heat for 9 minutes for medium-rare meat, turning once or twice and brushing occasionally with butter. Top the burgers with the cheese during the last minute of grilling and let melt.
 4. Spread the Russian dressing on the buns. Set the lettuce leaves and tomato slices on the bottom halves and top with the burgers, red onion and bacon. Close the burgers, cut in half and serve right away.

Enjoy …

Rețeta Clasică de Hamburger de Vită

Posted Lasă un comentariuPublicat în Retete burgeri

Aici găsești instrucțiunile și ingredientele pentru burgerul perfect! În opinia noastră, cel mai bun burger este cel pe care poți să îl prepari așa cum vrei. Deși nu cea mai sănătoasă, folosește carne tocată medie pentru cea mai bună aromă. Carnea mai uscată produce burgeri mai denși și cu o textură întărită. Nu folosiți carne ce a fost înghețată pentru că sucurile se vor pierde prin dezghețare. La pregătire din timp, acoperiți carnea cu folie de plastic și lăsați-o la frigider nu mai mult de o zi. Bucurați-vă de burger!

Hamburger de vita clasic - The BurgerPost

Ingrediente

  • 750 grame carne de vită tocată
  • 1/2 ceapă bine mărunțită
  • 1/2 cupe cașcaval Cheddar
  • 1 lingură sos de soia
 • 1 linguriță sos Worchestershire
 • 1 ou
 • 1 plic de mix de supă de ceapă
 • 1 cățel de usturoi tocat
 • 1 lingură praf de usturoi
 • 1 linguriță de pătrunjel uscat
 • 1 linguriță de busuioc uscat
 • 1 linguriță de oregano uscat
 • 1/2 lingură rozmarin uscat
 • sare și piper după gust

Cum preparăm un hamburger de vită clasic

 1. Preîncălziți tigaia sau cuptorul la temperatură mare
 2. Într-un bol mare, amestecați carnea tocată, ceapa, cașcavalul, sosul de soia, sosul Worchestershire, oul, mixul de supă de ceapă, praful de usturoi, pătrunjelul, busuiocul, rozmarinul, sarea si piperul. Formați 4 turte.
 3. Prăjiți carnea 5 minute pe fiecare parte pe grătarul sau tigaia încinsă, sau până considerați că este bine făcută. Așezați carnea pe chifle și serviți cu ingredientele extra favorite.

Atât de simplu …

Burgerul cu Gorgonzola și Mere

Posted Lasă un comentariuPublicat în Retete burgeri

Brânza Gorgonzola a fost produsă pentru prima oară într-un orășel italian numit Gorgonzola în jurul anului 879 Î.H.! Astăzi ea este produsă în regiunile italiene nordice din Piemont și Lombardia. Poate a fost dragoste la prima vedere, poate așa a fost să fie, însă această combinație îți va lăsa cu siguranță gura apă.

Burger cu branza Gorgonzola si mere - The BurgerPost

Ingrediente

 • 750 g carne tocată de vită de calitate
 • 1 bucată salată
 • 1 legătura verdeață
 • 2 mere Braeburn sau Cox
 • 120 g brânză Gorgonzola
 • ulei de măsline
 • 6 chifle pentru burgeri
 • muștar American

Cum preparăm burgerul cu Gorgonzola și mere?

 1. Preparați burgerii cu cel puțin o oră înainte de a-i găti. Împărțiți carnea tocată în 4 porții și modelați fiecare bucată într-o formă rotundă pentru a topi grăsimea și transformaîi sferele în turte. Faceți turtele ceva mai mari decât chiflele, întrucât se vor micșora la prăjire.
 2. Puneți turtele pe o tavă, acoperiți-le cu folie de plastic și puneți-le la rece.
 3. Când sunteți pregătiți pentru a găti burgerii, pregătiți-vă din timp și ingredientele extra. Spălați salata, tăiați verdețurile, feliați merele, sfărâmați brânza cu mucegai în bucățele mici și așezați-le pe toate pe masa de lucru.
 4. Preîncălziți grătarul la temperatură mare. Într-o tigaie mare, anti-aderentă, la foc mediu, adăugați uleiul de măsline.
 5. Prăjiți burgerii circa 4 minute pe fiecare parte pentru o coacere medie, sau mai mult dacă îi doriți bine făcuți și piperați carnea în timpul prăjirii.
 6. Tăiați în două chiflele și rumeniți-le la grătar sau tigaie.
 7. Când burgerii sunt gata, acoperiți-i cu brânza cu mucegai și puneți-i înapoi pe foc un minut, până se topește brânza.
 8. Acum construiți-vă burgerii. Pe primul strat, adăugați salata și feliile de măr, urmați de muștar.
 9. Puneți burgerii deasupra și acoperiți cu verdeață (se poate adăuga și porumb sau sos chilli). Așezați cealaltă jumătate de chiflă și serviți imediat.

Luați o mușcătură și mulțumiți-mi mai târziu …

Burgerul BLT cu Cheddar

Posted Lasă un comentariuPublicat în Retete burgeri

Sfat: La BLT Burger în Las Vegas, chef Laurent Tourondel periază burgerii cu unt cât timp aceștia se prepară pe grătar. Zaharurile naturale îl caramelizează, făcând carnea extra delicioasă. Burgerul acoperit de brânză și bacon trebuie acompaniat de o cantitate substanțială de vin roșu. Încearcă o sticlă de Rară Neagră de Purcari alături de burgerul tău preferat.

burger BLT cu Cheddar - The BurgerPost

Cum preparăm burgerul BLT cu Cheddar?

 1. Într-un bol mediu, amestecați maioneza și ketchup-ul, oțetul de vin roșu, ceapa, pătrunjelul, tarhonul și sosu Worchestershire. Acoperiți și puneți la rece.
 2. Într-o tigaie mare, prăjiți baconul la foc mediu. Întoarceți-l o singură dată, până se rumenește, aproape 6 minute. Lăsați-l să se scurgă și apoi tăiați-l în bucăți mari.
 3. Aprindeți grătarul și umpleți un bol mare cu apă rece. Amestecați cu atenție mușchiul de vită tocat și carnea tocată, sare și piper. Împărțiți carnea în 6 bucăți de aproximativ 10 cm și de 3 cm grosime. Introduceți burgerii în apa rece, apoi lăsați la uscat 30 de secunde. Transferați imediat burgerii pe grill și periații cu untul topit. Țineți burgerii la grătar timp de 9 minute pentru coacerea perfectă, medie, întorcându-o o dată sau de două ori și periindu-i ocazional cu unt. Acoperiți burgerii cu brânză în ultimul minut și lăsați-o să se topească.
 4. Împrăștiați dressingul rusesc peste chifle. Poziționați frunzele de salată și feliile de roșii la baza chiflei și acoperiți cu burgerii, ceapă roșie și bacon. Acoperiți cu cealaltă jumătate de chiflă, tăiați în două bucăți și serviți imediat.

Bucură-te de burger …

The Great Burger Fact Roundup—Learn 14 Amazing Facts About Your Burger (infographic)

Posted Lasă un comentariuPublicat în Articles in English

Let us take you from a semi-gourmet to a true burger aficionado, real quick. We have collected everything there’s worth knowing about burgers that was lying around on the internet, so you can assimilate this information and become smarter, faster, stronger… and hungrier.

Some of these facts are just mind-blowing. Don’t take our word for it, just look at Jon Stewart’s reaction:

mindblown

 

If you ask us, a burger is one of the most delicious meals one can enjoy here on earth. The burger concept has evolved and changed throughout time, but the essence remains the same: two sesame buns, delicious ground meat and some lettuce in the middle. But have you ever thought about what the biggest burger in the world looks like or which was the first place to sell this delicious meal? We’ve got the answers for you.

 1. Burger? Ham-Burger? What’s in a Name?

First things first: where does the name come from? Though it was made popular in America, the hamburger concept emerged from Germany, from the town of… you’ve guessed it: Hamburg. It was brought to the states by German immigrants in the 1800’s in the form of the Hamburg steak. Even though we’re now living in great times of burger bourgeoisie, it initially started off as a blue-collar meal. And no, you will not find any ham inside a hamburger. But if you’re on this website then you probably already know that.

 

 1. The Burger and the Liberty Sandwich

During the Second World War, American GIs started referring to burgers as “Liberty Sandwiches” to avoid a German-sounding name, but it didn’t stick for long. Luckily. Ordering a double “liberty sandwich” with large French fries just doesn’t sound right. Right???

 

 1. It’s a Man-Eat-Burger World Out There

And we’re eating loads of it. Just how much? Globally, 60% of all sandwiches eaten are burgers. If we add up all the varieties, from cheeseburgers to DeLuxe Kings, Americans wolf down 50 billion burgers per year—that means the average Jane or Joe eats 3 burgers per week. We might not be Americans here at The Burger Post, but we sure as hell are doing everything in our power to keep the European average matching.

 1. The First-Ever Burger Joint is Still Up and Running

Would you believe that the very first place that put burgers on the menu is still in business today? The New Haven, Conn., location started out in 1895 as a small lunch wagon, and though it’s a somewhat bigger business nowadays, it’s not as glamorous as you’d expect the “First Burger Place in the World” to be. The place is called Louis’ Lunch and even to this day it stays faithful to the old-school roots, allowing only 3 condiments: mayonnaise, mustard and ketchup. Anyone who tries to smuggle in any forbidden condiment is kindly asked to leave and never return. Principles over customer retention, the old-school way. Ballsy move Louis, we like it!

first burger place

By Dmadeo – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6013611

 

 1. Hamburg Almost Became Veggieburg

For a brief moment in 2009, common sense became a tad less common. PETA offered the city of Hamburg $15,000 worth of veggie burgers to officially change its name to Veggieburg. Shocking as it might be, the offer was not taken seriously by city officials, and meat lovers everywhere rejoiced. Vegan and disappointed? Try this delicious chickpea burger with cashew sauce!

 

 1. World’s Largest Hamburger that Money Can’t Buy

Just as the original concept, the largest burger originates from Germany, too. The mammoth hamburger weighs a whopping 1,164.2 kg and was, erm…cooked, constructed, assembled by 300 people. It now exists only in pictures, in the Guinness World Record Book, and in the memories of the creators and 3,500 attendees. But if you’d like to order something reasonably giant, check our next section.

 

 1. The Largest Hamburger that Money CAN Buy

largest burger

The largest burger that is available for purchase can be found at Juicy Foods, and it can be yours for a whopping $5,000. Think that’s too much? In all fairness, it’s not such a bad deal, since you’re getting a burger weighing 352.44 kg for your hard-earned dollars. But if the monster-hunger just hit you, don’t be rushing over there with a wad of cash—you need to place your order 48 hours in advance. Rome wasn’t built in a day and this giant hamburger isn’t either.

 

 1. And the Award for Most Hamburgers Eaten in 3 Minutes Goes to…

We must admit, there are people out there who are more passionate about eating burgers than us here at The Burger Post. These folks are playing in a league of their own, a league we’re not even sure we want to be part of. For instance, the current record-holder for most hamburgers eaten in 3 minutes is a guy from Japan: he managed to devour 12 burgers in just 3 minutes. If anyone is wondering, he chose mayonnaise as his only permitted condiment.

 

 1. The Most Expensive Hamburger

The FleurBurger 5000 is sold in the city where opulence meets madness, namely Las Vegas. Even at a whopping price tag of $5,000, it’s totally worth it, according to Robert Frank from CNBC—if you’re a billionaire, that is. It might cost the same as the world’s largest burger, but this one is by no means a value deal. The recipe includes Wagyu beef, foie gras and sliced black truffle. While the burger does come in a menu, it’s not paired with an extra large glass of Coke as you might imagine. Not by far. The $5,000 burger is served with a bottle of 1995 Petrus. Which is also one of the reasons it’s so damn expensive. We’re sure it’s delicious and burgers will probably never get any more gourmet than this. Heck, it could even be the best burger in the world, but from where we sit it surely smells like a personal financial disaster. Then again, we’re far from making our first million.

 

 1. No Beef in a Burger?

Yup, all burgers in India are sold beef-less. Even McDonald’s doesn’t want to start any kind of beef (wink, wink) with the government or the population, so they’re selling lots of veggie burgers and something called the Maharaja Mac as a Big Mac alternative.

 

 1. The Biggest Burger Business Around

Surprise, surprise—it’s McDonald’s with a total of 18,710 restaurants worldwide. Its most iconic sandwich is the Big Mac, but that wasn’t always its name.

 

 1. The Big Mac Didn’t Always Go by This Name

One of the most iconic burgers in the world is the Big Mac. But it wasn’t an instant hit, and the name changed several times. McDonald’s tried such names as “the aristocrat” and “blue ribbon burger,” yet they crashed and burned both times. That all changed when Esther, a 21-year-old advertising secretary, stepped in and said: ‘step back guys, I’ve got this.’ Maybe not in these exact words, but she must have said something along those lines. Then she came up with the name Big Mac.

 1. World Living Standards are Compared by Burger Prices

The Economist, one of the most prestigious economic newspapers in the world, sets up an annual report called the Big Mac Index, in which purchasing power is measured by how many Big Macs can be bought for $50. It’s a pretty big deal too, as financial decisions are taken based on the price of burgers. As a matter of fact, it’s such a huge deal that countries even tried to cheat on the Index before.

 1. Argentina Acts the Fool with Burger Prices

Things were not going so great in Argentina in 2011, the stunning economic growth brought with itself high inflation rates too. So as any responsible government would do, they tried to swipe the dirt under the rug and keep up appearances by artificially lowering the price of Big Macs. They ended up being cheaper than smaller meals at McDonald’s. Obviously, the world was shocked and burger aficionados were delighted.

 

OK, now that you are a total burger connoisseur, go ahead and share the wisdom with your friends!

For more burger recipes, restaurant reviews, tips and tricks, visit us at The BurgerPost.

California Burger – Arta Burgerului în Centrul Clujului

Posted Lasă un comentariuPublicat în Recenzii restaurante

Un burger ca acasă, în State

Într-un colțișor de rai, fix cum intri în piața Muzeului din Cluj, ferit parcă de agitația de metropolă a Clujului, California Burger își face încet, dar sigur, loc către inimile gurmanzilor clujeni. De ce știu asta? Pentru că pe mine m-au cucerit pe loc.

Am mai simțit aceeași atmosferă de burger veritabil doar în Los Angeles, la prima mea comandă la In-N-Out, unul din cele mai de succes lanțuri de burgeri din State, statut de altfel, din ce am văzut, foarte probabil de îndeplinit și pentru California Burger. Acum, veți spune poate, pe bună dreptate, de unde atâtea laude pentru burger frenezia din centrul Clujului? Intră și încearcă !

Departe de luxul la care se ajunge de multe ori când vorbim despre burgeri în cele mai bune restaurante și păstrând bunul simț și frumusețea unui burger cu adevărat bine făcut, California Burger se detașează de ceilalți prin simplitate și calitate. Nu cred că am mai întâlnit de ceva timp o carne atât de bună și o combinație atât de simplă, dar cu adevărat gustoasă. Iar carnea nu se oprește doar la burger, dacă e vorba, ci se extinde către niște costițe cum probabil mai găsești doar la festivalele de street food din sudul S.U.A., zona zero pentru rețeta perfectă de costițe.

burgerul de la California Burger din Cluj

Burgerul perfect

Pentru o escapadă din banal dar scump și pentru un burger cu adevărat delicios, urmează sfatul meu și mergi direct către California Burger. De ce nu o să regreți? Pentru că am învățat aici, încă din prima mușcătură, esența unui burger bun, fără alte tam-tam-uri și floricele. Servirea e impecabilă, indiferent de câți burgeri au de livrat, locul chic și prietenos iar burgerul, burgerul e motivul pentru care m-am gândit să scriu articolul de îndată ce l-am terminat de devorat.

Pentru cel mai bun dintre toți și pentru a nu te îndepărta de ce înseamnă un burger cu adevărat, aici ai locul perfect.

locatie California Burger Cluj - piata muzeului

Citește și top 1o restaurante de burgeri din Cluj-Napoca aici.

Cum să Gătești Acasă un Burger ca la Restaurant

Posted Lasă un comentariuPublicat în Retete burgeri

1. Alege o carne de calitate

Regula numărul unu pentru un burger delicios este: cumpără-ți o carne bună. Cel mai bine este să o achiziționezi de la un magazin în care ai încredere și care pune preț pe felul în care sunt crescute animalele. Ce fel de carne alegi? În principiu, carnea care se folosește la burgeri este de vită, dar poți face și mixuri de porc și miel sau porc și vită. Dacă alegi carnea de vită, poți să cumperi și părți mai ieftine din vită – de fapt, cei mai buni burgeri sunt făcuți din carnea provenită din zonele cele mai folosite de animal – pentru că este mai aromata și are mai multe grăsimi, ceea ce e bine.

2. Toacă-ți singur carnea

Evident, cea mai bună variantă este să îți faci acasă carnea tocată. Pentru a-i da un plus de gust, adaugă-i și alte arome: pudră de ceapa, usturoi zdrobit, chimen, coriandru, boia de ardei iute, ierburi aromatice proaspete sau uscate, piper negru proaspăt măcinat. Apoi, amestecă totul foarte bine și modelează burgerii. Un truc de luat in considerare: ca să fie suculenți, nu îi face prea subțiri.

3. Sarea și piperul, la final

Fără sare și piper, burgerul nu este burger. Atenție mare însă. Condimentează carnea după ce o modelezi în chiftele, nu înainte, pentru că sarea dizolvă proteinele și o usucă, schimbându-i consistența. Așa că aruncă peste ea sare și piper proaspăt măcinat fix înainte să o pui pe grătar.

4. Gătește burgerii

Aruncă-i pe grătar sau într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Ca să-i gătești mediu, lasă-i să stea 5-6 minute pe fiecare parte. Ca să-i gătești bine, lasă-i 8-9 minute pe fiecare parte.

5. Folosește brânzeturi de calitate

Ca regulă generată, brânzeturile tari se adaugă în burgeri în varianta gratinată, iar brânzeturile moi se folosesc doar mărunțite.  Cheddar este opțiunea clasică și cea mai populară, Brie aduce orice burger la un cu totul alt nivel, iar brânza de capră este o opțiune pentru cei cu gusturi mai light. Bineînțeles, poți folosi și feta, brânza cu mucegai sau orice brânză îți place mai mult.

6. Alege o garnitură gustoasă

Nu pune pe lângă un burger delicios o porție de cartofi prăjiți congelați. Garnitura este la fel de importantă ca și burgerul. Fie pregătești niște cartofi pai sau wedges naturali, bine condimentați, fie alegi o salată, fie o porție de inele de ceapă. Acestea sunt variantele clasice, nu le ocoli.

7. Potrivește cu o bere pe măsură

Alegerea mea potrivită? Cu siguranță „Nenea Iancu”. Bucură-te de gustul ăsta proaspăt și de burgerul tău scos acum din tigaie. Pentru treburi la fel de tentante, dar și multe altele, vizitează-ne categoria de rețete aici.

Citeste și pe Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/evenimente/cum-sa-gatesti-acasa-un-burger-ca-la-restaurant#ixzz4nS93uwYm

cum sa gatesti acasa un burger ca la restaurant